El Museu del Ciment Asland recupera i incorpora una part de la corona dentada del molí de clínquer

El Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug, seu del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), ha recuperat i instal·lat una part de la corona dentada del molí de clínquer que té exposat a l’entrada. Amb la incorporació d’aquesta corona dentada, l’objecte exposat guanya en realisme, ja que hi mancava aquesta peça des de la seva instal·lació al Museu el 2016.

El molí prové d’una donació de l’empresa Beton Catalán, SA i havia estat en funcionament a l’empresa Cabi, a l’antiga fàbrica de ciment de La Consolació, al terme municipal de Cercs (Berguedà) fins l’any 1989, en què l’empresa va cessar la seva activitat.

El molí de clínquer és una peça fonamental per comprendre el procés d’elaboració del ciment. El molí incorpora una bomba de flux i es compon d’un cos cilíndric, de 10 metres de longitud i 2 metres de diàmetre aproximadament, en el qual es triturava clínquer per a l'obtenció de ciment. El clínquer és un material de construcció que s’obté de calcinar els principals constituents del ciment fins a la fusió parcial. Després de refredar-se, es mol, es barreja amb guix i es tritura per obtenir el producte final: el ciment.

Utilitzem 'cookies' pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies', segons es descriu en la nostra política de galetes, Més informació: política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies